Ako sa dôkladne pripraviť na cestovanie?

Väčšina ľudí sa na cestovanie pripravuje približne rovnako: zbalíte si toho príliš veľa, uvedomíte si, že sa vám kufor nedá zavrieť, a potom začnete vyberať veci. Výbava na šnorchlovanie, sarong, tá druhá bunda... to naozaj nepotrebujete. Je tu však jedna vec, ktorú si určite, bezpodmienečne musíte zbaliť: Cestovné poistenie.

Mnoho ľudí zvažuje dodatočné náklady a pýta sa: „Oplatí sa cestovné poistenie? Väčšinou je odpoveďou jednoznačné ÁNO. Ak musíte nad touto otázkou premýšľať, máme pre vás pár dôvodov, ktoré vás určite presvedčia o tom, zriadiť si cestovné poistenie online.

Úrazové poistenie

Zdravotné núdzové situácie v zahraničí môžu byť skutočne drahé. Zamyslite sa nad týmto scenárom: počas jazdy skútrom po Argentíne do vášho prenajatého skútru narazí iný a vy máte zlomenú nohu. Po príchode do nemocnice naberáte silu vytiahnuť kartičku zdravotnej poisťovne. Personál len krúti hlavou. Za ošetrenie budete musieť zaplatiť vopred – a vaše účty za lekársku starostlivosť sa rýchlo vyšplhajú do desiatok tisíc. Ak potrebujete lekársku evakuáciu, tieto náklady môžu dosiahnuť 200 000 USD alebo viac, v závislosti od krajiny, v ktorej sa nachádzate, a od blízkosti najbližšej nemocnice.

Ak máte cestovné poistenie s pohotovostnými zdravotnými výhodami, môže vám uhradiť straty v dôsledku krytých zdravotných a zubných pohotovostí, ktoré sa vyskytnú počas vašej cesty. Pohotovostná zdravotná preprava môže uhradiť z lekárskeho hľadiska nevyhnutnú prepravu do najbližšieho vhodného zdravotníckeho zariadenia, ako aj náklady na dopravu domov po krytom úraze alebo chorobe.

Poistenie vecí

Dovolenka je skutočne investíciou do vášho šťastia. A keď táto dovolenka začne zrušeným letom, zmeškaným spojom, chýbajúcou taškou alebo iným cestovným zádrhelom, ten šťastný pocit z cestovania vyprchá.

Cestovné poistenie môže pomôcť tieto situácie zlepšiť. Príspevky za meškanie cesty vám môžu preplatiť dodatočné náklady na ubytovanie/cestovné a ušlé predplatené výdavky v dôsledku oneskoreného odletu v dĺžke šesť alebo viac hodín. Výhody týkajúce sa meškania batožiny vám môžu uhradiť primeraný dodatočný nákup základných vecí počas vašej cesty, ak vaša batožina mešká alebo je nesprávne nasmerovaná bežným prepravcom 24 hodín alebo viac.

Cenová dostupnosť

Cena je pravdepodobne hlavným dôvodom, prečo si ľudia nekupujú cestovné poistenie. Rozumieme! Ak už platíte tisíce za dlho očakávanú plavbu alebo dovolenku v letovisku, je ťažké minúť ešte o niečo viac na poistenie.

Tu je niečo, čo veľa ľudí nevie: Poistenie môže byť skutočne dostupné. Keď dostanete cenovú ponuku na cestovné poistenie, predstavíme vám viacero možností krytia, aby ste si mohli vybrať to najlepšie pre vašu cestu a váš rozpočet. Vyberať môžete z troch cenových ponúk podľa vašich potrieb a destinácií, s programom Reference, Komfort alebo Excelent.

V dnešnej dobe je naozaj jednoduché zjednať si cestovné poistenie online. Ak s výberom potrebujete pomôcť, môžete využiť napríklad AXA online chat, ktorý je k dispozícií 24/7 a zodpovie všetky vaše otázky rýchlo z pohodlia domova. Nemusíte tak nikam chodiť a poistiť si svoju cestu bezstarostne už za pár minúť!